ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان می‌تواند انتخاب مناسبی برای یک یا چند ناحیۀ بی‌دندان باشد. ایمپلنت دندان هم‌چنین جایگزینی مناسب برای آن دسته از بریج‌های دندانی به‌هم‌متصل‌شده‌ است که تاج یا ریشۀ دندان آن‌ها غیرقابل نگهداری است.

جراحی ایمپلنت دندان یکی از روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. این روش شامل کاشت یک پایه فلزی در استخوان فک و پس از آن قرار دادن روکش دندان روی آن است.

 

برای پاسخ به این سوال که مراحل ایمپلنت دندان چگونه است ؟ می توانید تمامی مراحل عمل ایمپلنت زیر را مطالعه کنید :

مرحله اول: مشاوره و معاینه برای ایمپلنت دندان

در این مرحله، دندانپزشک وضعیت دهان و دندان بیمار را بررسی می‌کند و با توجه به شرایط بیمار، بهترین روش درمان را پیشنهاد می‌دهد.

مرحله دوم: جراحی کاشت ایمپلنت

در این مرحله، دندانپزشک یک پایه فلزی را در استخوان فک بیمار قرار می‌دهد. این پایه معمولاً از جنس تیتانیوم است که با استخوان فک پیوند می‌خورد.

مرحله سوم: قالب‌گیری و ساخت روکش دندان

پس از گذشت حدود دو - چهار ماه از کاشت ایمپلنت، زمانی که پایه ایمپلنت با استخوان فک پیوند خورد، متخصص جراح، با بررسی شرایط لثه و استخوان، اعلام می‌کند که ناحیه جراحی شده آماده قالبگیری روکش ایمپلنت هست یا خیر، در صورت تایید جراح، ادامه کار توسط دندانپزشک یا متخصص پروتز انجام می‌شود، پروتزیست در این مرحله قالبی از دهان بیمار می‌گیرد و قالبگیری روکش ایمپلنت را شروع می‌کند و از روز قالبگیری تا روز تحویل روکش ایمپلنت حدود چهار الی شش هفته زمان لازم دارد تا کار را به لابراتوار تخصصی ارسال کند و فرایند ساخت قالب و روکش در لابراتوار انجام شود و طی چند مرحله مجدد روکش در دهان شما تست شود و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.

مرحله چهارم: قرار دادن روکش دندان

در این مرحله، پروتزیست روکش دندان ایمپلنت شده را روی پایه ایمپلنت قرار می‌دهد.روکش ایمپلنت با چسب به روی ایمپلنت چسبانده میشود.در مراحل اولیه این چسب ها موقت خواهد بود تا اگر در آینده دور یا نزدیک ،ایمپلنت یا لثه اطراف آن علائم احتمالی مانند تورم و التهاب و عفونت را بروز داد،امکان برداشتن روکش و چسب موقت ،برای بررسی موضوع و درمان های ذیربط وجود داشته باشد .

 

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه ایمپلنت دندان و جراحی ایمپلنت دندان بسته به عوامل مختلفی مانند نوع برند ایمپلنت، تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز، دستمزد دندانپزشک و هزینه‌های جانبی مانند آزمایش و عکس‌برداری متفاوت است.

عمر ایمپلنت دندان

ایمپلنت یک درمان دائمی است. به این مفهوم که ما تعداد سال برای عمر دندان ایمپلنت شده قائل نیستیم. با این حال، عوامل مختلفی بر عمر ایمپلنت اثرگذار هستند. برخی از عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت وابسته به پزشک و تعدادی از عوامل وابسته به بیمار هستند.

در رابطه با عوامل وابسته به پزشک بهتر است که ایمپلنت توسط یک متخصص جراح فک و صورت یا متخصص پریو حاذق، با مهارت و تجربه کافی گذاشته شده است. و از برندهایی استفاده شود که شرکت های معتبر در دنیا آن ها را ساپورت و تامین قطعات کنند. مواردی که بیمار باید برای نگه‌داشت ایمپلنت بهتر است لحاظ کند یک، بهداشت دهان و دندان و دو وارد نکردن فشار زیاد بر روی ایملنت است، کنترل مصرف سیگار ،و مراقبت از این پیوند است . در نظر داشته باشید که بیمار حتما باید به صورت دوره‌ای توسط پزشک معاینه شود تا اگر مشکلی وجود داشته باشد، برطرف شود.

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

کل فرآیند عمل ایمپلنت دندان معمولاً دو الی سه ماه زمان می‌برد. زمان دقیق این فرآیند به مولفه‌های مختلفی مانند: تعداد نواحی بی دندانی، شرایط استخوان، شرایط لثه، میزان تراکم استخوان، شرایط جسمی و فیزیکی بیمار، شرایط مالی بیمار، بهداشت دهان و دندان بیمار، و نوع ایمپلنت و جراحی های تکمیلی آن بستگی دارد. در صورتی که تصمیم به انجام ایمپلنت دندان را دارید، بهتر است با مطب تماس بگیرید.

 

جلسه ویزیت برای ایمپلنت دندان

پس از مراجعۀ شما و ویزیت بالینی و بررسی شرایط موجود دندانی شما توسط دندانپزشک، وی رادیوگرافی‌ها و سی تی اسکن‌های مخصوص استخوان فک‌ها را برای ارزیابی شکل و وضعیت بافت استخوانی تجویز می‌کند و موقعیت قرارگیری ساختارهای مهم مانند اعصاب و سینوس‌ها را که ممکن است نزدیک به محل ایمپلنت باشد، تحلیل و بررسی می‌کند.

cbct یا سی تی اسکن شما، به متخصص جراح شما کمک می‌کند تا طول و قطر استخوان ناحیۀ مدنظر را در سه بعد ببیند و اندازه‌گیری دقیقی برای محل ایمپلنت‌ها انجام دهد و ایمپلنتی را انتخاب کند که از لحاظ طول و قطر، متناسب با ناحیۀ استخوانی شما باشد. درنهایت هم می‌تواند چگونگی قراردادن و عمل ایمپلنت را برنامه‌ریزی کند.

 

 

جراحی ایمپلنت دندان چگونه انجام می‌شود؟

جراحی ایمپلنت را می‌توان بسته به شرایط بالینی خاص شما، به‌صورت یک‌مرحله‌ای یا در دو مرحله انجام داد. درهرصورت، با تزریق بی‌حسی عمل ایمپلند دندان آغاز می‌شود. روند آن شامل ایجاد برشی کوچک در لثه و بازکردن حفره‌ای در استخوان با استفاده از یک فرز ویژه، برای شکل‌دادن به محل ایمپلنت است.

جراحی‌ یک مرحله‌ای ایمپلنت دندان

در عمل ایمپلنت یک‌مرحله‌ای، ایمپلنت دندان در داخل استخوان گذاشته می‌شود و پس از آن پیچی به نام healing روی ایمپلنت قرار می‌گیرد که خارج از استخوان و روی لثه است و به همین دلیل قابل مشاهده است. این پیچ پس از یک دورۀ ۲ماهه که ایمپلنت به استخوان پیوند خورد و به اصطلاح فک‌جوش شد، از روی ایمپلنت باز می‌شود و با قطعه‌ای دائمی به نام «abutment» جایگزین می‌شود که به شکل یک پست داخل ایمپلنت می‌رود و نقش ارتباطی بین ایمپلنت شما و روکشی که بعداً طی قالب‌گیری روی آن قرار می‌گیرد، ایفا می‌کند.

 

 

جراحی‌ ایمپلنت دندان دومرحله‌ای

در جراحی‌ ایمپلنت دومرحله‌ای، تقریباً ۲ ماه بعد از جراحی و قراردادن ایمپلنت، جراح از طریق برشی کوچک روی لثه پیج healing را می‌بندد و دوباره حدود ۲ هفته تا یک ماه صبر می‌کند تا لثه‌ها کاملاً شکل بگیرند و بعد از آن بیمار را برای قالب‌گیری و ساخت روکش به متخصص پروتز تحویل می‌دهد.

این مسئله را که جراحی ایمپلنت شما در دو مرحله انجام شود یا تک‌مرحله‌ای باشد، متخصص جراح شما بسته به شرایط استخوان و لثه در ناحیۀ بی‌دندانی، تعیین می‌کند.

 

زمان قالب گیری روکش ایمپلنت دندان چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟

هنگامی که لثه‌ها به‌طور کامل شکل گرفت و بهبود یافت (حدود ۲ تا ۳ ماه پس از جراحی ایمپلنت دندان)، ایمپلنت شما آمادۀ قالب‌گیری و ساخت تاج است. در این مرحله متخصص جراح، شما را تحویل دندا‌نپزشک یا متخصص پروتز می‌دهد.

قالب‌گیری شما انجام می‌شود و از این مرحله به بعد قالب شما مرتباً به لابراتوار ارسال می‌شود تا اصلاحات و فرم‌دهی‌های خاص روی آن انجام شود و در این بین شما نیز چندین بار به کلینیک مراجعه می‌کنید تا روکش داخل دهانتان بررسی و امتحان شود.

هنگامی که تاج و پروتز دندان شما آماده شد، دندانپزشک بررسی‌ها و ارزیابی‌های خود را از قبیل فرم و ظاهر روکش، فرم قرارگیری آن روی لثه، فضای قرارگیری آن با دندان‌های کناری و… انجام می‌دهد و سطح قرارگیری دندان‌های بالا و پایین را برای رابطۀ دو فک و ارتباط سطح جونده تست می‌کند تا متوجه شود که هنگام غذاخوردن به‌راحتی کار می‌کنند. درنهایت تاج یا روکش دندان را با چسب موقت به ایمپلنت شما می‌چسباند.

 

چرا چسب روکش ایمپلنت موقت است؟

در اکثر مواقع، چسب روکش ایمپلنت چسب موقت است. به این دلیل که جراح شما بتواند هر زمان متوجه علامت و التهابی در اطراف ایمپلنت شد، روکش را به‌راحتی خارج کند و اقدامات لازم برای رفع مشکل به‌وجود‌آمده را انجام دهد.

بنابراین هر زمان چسب روکش ایمپلنت دندان شما شل شد و روکشتان درآمد، جای نگرانی نیست. روکش خود را در جای مناسبی قرار دهید و در اولین فرصت، وقتی را از دندانپزشک خود برای چسباندن روکش بگیرید.

 

ایمپلنت‌ ها چه فرقی با هم دارند ؟

جنس تمامی ایمپلنت‌ دندان ها در همه جای دنیا تیتانیوم است. دلیل آن هم سازگاری این عنصر با بافت سلول‌های بدن است. اما اختلاف در نوع ایمپلنت‌هایی که هر پزشک توصیه می‌کند و اختلاف در هزینه‌های آن‌ها، به شرکت‌های تولید‌کنندۀ آن ایمپلنت‌ بستگی دارد. در دندانپزشکی هم مانند سایر علوم پزشکی اصول تئوریک ثابت است، ولی تکنیک‌ها و متریال‌ها هر روز دستخوش تغییراتی می‌شوند که دندان‌پزشک را به‌سوی روش‌هایی برای درمان‌های ایدئال سوق می‌دهد. اگر بخواهیم قیاسی عامیانه انجام دهیم، شرایط تولید‌کنندۀ ایمپلنت مانند تولید‌کنندگان خودرو هستند. یعنی نوع جنس تولیدی آن‌هاست که با هم فرق می‌کند. مثل فرقی که بین تولید Hyundai و BMW است. هر دو از کمپانی‌های مطرح و به‌نام هستند؛ ولی از لحاظ کیفیت قطعات با هم فرق می‌کنند. در ایمپلنت‌ ها هم همین قانون صدق می‌کند. اجناس ضعیف و اجناس قوی با قیمت‌های متفاوتی در بازار موجود است.

 

بیماری‌های دهان و دندان برای کاشت ایمپلنت دردسرساز می‌شود؟

برای کاشت ایمپلنت دندان ، دهان شما باید بدون پوسیدگی‌های شایع دندانی و بدون بیماری پریودنتال فعال باشد. بهتر است که جراحی ایمپلنت توسط متخصص جراح فک و صورت یا پریودنتیست انجام شود تا بررسی‌های دقیق قبل از جراحی، روی بافت استخوان و لثه صورت گیرد.

درصورت مشاهدۀ التهابات و بیماری‌های خاص در ناحیه ایمپلنت دندان ، ابتدا جراحی‌های تکمیلی برای حفظ سلامت استخوان و لثه اطراف ایمپلنت انجام می‌شود، سپس اقدام به جایگذاری ایمپلنت می‌شود تا بدین طریق عمر مفید ایمپلنت افزایش یابد. مطالعات نشان می‌دهد که جراحی کاشت دندان پیچی بیشتر از ۹۰درصد مواقع موفق است

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش